Spaans Op Maat

 •  

  Visie

   

  Taal verbindt. In een wereld die steeds kleiner is geworden door internet, social media en relatief goedkope reismogelijkheden, komen wij allemaal veel vaker in aanraking met andere talen en culturen. Het spreken van de taal van de ander slaat bruggen. Vaak is alleen al het laten merken dat je je best doet om die andere taal te begrijpen genoeg om het contact met de ander vele malen leuker te laten verlopen dan wanneer je altijd maar weer teruggrijpt naar de tussentaal Engels. Ook zakelijk zal de andere partij zich opener en meer flexibel opstellen.

   

  Spaans op Maat verzorgt Spaanse lessen, maar biedt ook taalservices zoals vertalingen Spaans-Nederlands, Engels-Nederlands, voor expats Nederlands oefenen.

   

  Bij Spaans op Maat staan uw persoonlijke ontwikkeling, voorkeur en mogelijkheden altijd voorop. Het is belangrijk dat u zelfvertrouwen krijgt in de taal, de taal leuk gaat vinden en dat u leert om Spaanstalige mensen, ook uit Spaans (Latijns) Amerika te verstaan en met hen te communiceren. U zult merken dat dit makkelijker is dan u wellicht tot nu toe dacht. Naast het oefenen van de taal, kan SoM (Spaans op Maat) u wat meer inzicht geven in de gebruiken van Spanje en de Spaanstalige landen. Dat is handig voor als u wilt gaan reizen, voor vakantie of voor uw werk. Ook is het mogelijk om lessen te volgen die geheel op de situatie zijn afgestemd, bijvoorbeeld omdat u Spaans nodig hebt voor een specifieke bedrijfstak.

   

  Professionaliteit staat hoog in het vaandel, de kennis is up to date. SoM voert een beleid van permanente educatie.

   

  Zoals eerder al aangestipt biedt biedt SoM naast taallessen vertaalservice, trainingen en hulp bij communicatie.

   

   

   

  Werkwijze

   

  Om een taal goed te leren, moet de lesstof levensecht zijn. Daarom werkt Spaans op Maat (SoM) volgens het moedertaalprincipe. Dit betekent in de praktijk dat we zo weinig mogelijk vertalen en er geen rijtjes worden ‘gestampt’. Herhaling en direct leren toepassen zijn de sleutelwoorden. De insteek is duidelijk communicatief en er wordt gebruik gemaakt van visueel materiaal.
   

   

  Grammatica saai? Nee hoor, we oefenen zelfs met muziek, jawel, ook Juanes, Shakira, Juan Luis Guerra, of andere top 40 artiesten. Omdat SoM dus werkt met meer dan boeken alleen, zult u merken hoe leuk het is om met Spaans bezig te zijn.

   

  Voor leerlingen van Spaans op Maat die graag thuis wat extra willen oefenen, hebben we een pagina met links naar oefeningen en is er een kleine voorraad dvd's en leesboeken op verschillende niveaus als uitleenmateriaal beschikbaar.

   

   

Top